Onze organisatie
Het Da Vinci College maakt onderdeel uit van de Purmerendse ScholenGroep. Iedere school beschikt over zijn eigen identiteit en organisatie. Op het Da Vinci College werken circa 110 medewerkers en zitten ongeveer 1300 leerlingen. Om de begeleiding en het welbevinden van de leerlingen zo goed mogelijk te laten verlopen hebben we de school opgesplitst in 5 kleinere afdelingen. Binnen deze afdelingen staat een leidinggevende aan het hoofd en is verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen. Hij of zij is de leidinggevende van het team docenten binnen de afdeling en is verantwoordelijk voor een directieportefeuille. De leidinggevende wordt ondersteund door een leerlingcoördinator voor leerlingzaken en -begeleiding.
De schoolleiding
De school wordt geleid door de rector en zes leidinggevenden. Aan het begin van het schooljaar kunt u kennismaken met de onderwijskundige leidinggevenden. Wenst u gedurende het schooljaar een afspraak met één van de leidinggevenden, bel dan naar de receptie van onze school.
Leerlingcoördinatoren
Bij ons op school zijn er drie leerlingcoördinatoren die naast de mentoren de leerlingen begeleiden. De leerlingcoördinatoren geven geen les en zijn daarom vrijwel altijd bereikbaar voor de leerlingen. Leerlingen kunnen terecht bij de coördinatoren met vragen of een probleem waar zij mee zitten. Daarnaast houden de coördinatoren het verzuim van de leerlingen in de gaten. De coördinatoren (dhr. Van Baar, mw. Roeper en mw. Ishwardat-Koendan zijn te vinden op het G-plein op de eerste verdieping.
Decanen
Leerlingen in klas 3 krijgen te maken met een profielkeuze voor de bovenbouw. Bij ons op school zijn er twee decanen die de leerlingen optimaal kunnen begeleiden bij het maken van een profielkeuze. Bij ons op school zijn dat dhr. Plas en dhr. De Graaf. In de bovenbouw worden de leerlingen door de decanen begeleid in het maken van een juiste studiekeuze op MBO, HBO of universitair niveau. De decanen zitten op de F1-gang en leerlingen kunnen daar terecht voor een adviesgesprek m.b.t. de profiel- of studiekeuze.
Vestiging medezeggenschapsraad (VMR)
Op elke school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die direct te maken hebben met het onderwijs, maar ook ook beslissingen die betrekking hebben op de school als geheel, zoals verandering van de lessentabel, financiën, onderwijskundige zaken en verbouwingen.
De VMR bestaat net als de CMR uit een afvaardiging van twee leerlingen, vier docenten en twee ouders. De VMR mag alle aangelegenheden die de school betreffen aan de orde stellen. Naast de VMR is er ook een ouderraad die thema-avonden organiseert en in samenwerking met de schoolleiding beslist over hoe de vrijwillige ouderbijdrage besteed wordt.