School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

16-04-2019

Foto zilveren schaall DAV

Het Da Vinci College heeft de zilveren Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De schaal is tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine uitgereikt aan Koos Dekker, teamleider, onder andere in aanwezigheid van Jeroen Bruijns van Cateringbedrijf Profood.

Het Da Vinci College heeft samen met de cateraar hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. ‘Je ziet dat gezond eten steeds belangrijker wordt voor leerlingen’, zegt Koos Dekker, teamleider. ‘De meeste leerlingen hebben altijd een flesje water bij zich en er is zelfs een echt gezond broodje ontwikkeld in samenwerking met de leerlingen.’

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. ‘We zijn heel blij met de zilveren schaal. Een mooie opmaat voor de volgende stap, waarin 80% van het aanbod in de kantine uit gezonde keuzes bestaat, want Da Vinci gaat voor goud!’, aldus Peter van Gijzel.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Afbeelding1

 

28-03-2019

Vanaf schooljaar 2019-2020 wordt TTO-brugklasleerlingen verplicht een laptop mee te nemen. Andere brugklasleerlingen wordt dit ook aangeraden.

Voor deze laptops heeft de PSG minimalse systeemeisen opgesteld:

Processor: I3 of I5 (geen Celeron)

Geheugen: 8GB RAM

Opslag: 128GB SSD

Wifi: abgn (5 en 2.4Ghz)

Batterijduur: 8 uur 

Besturingssysteem: Windows 10 Home of Pro / MacOS Mojave

Video-uitgang: HDMI 

 

Software

- Microsoft Office (schoolaccount) 

- OneDrive (schoolaccount) 

- Adobe Acrobat (gratis downloaden) 

- Virusscanner (gratis/betaald)

- Back-upsoftware (bijvoorbeeld via OneDrive)

 

Leerlingen mogen een Windows-laptop of een Apple Macbook gebruiken, maar geen Google Chromebook. Dit in verband met de beperkt beschikbare software.

Het is de bedoeling dat de laptop zelf verzekerd wordt; de school voorziet hier niet in.

19-03-2019

Op 4 april is er een interactieve ouderavond over gebruik van internet door kinderen. Inloop vanaf 19.30 uur, ouderavond begint om 20.00 uur.

de nieuwe lichting voorlichtingsavond internet

11-02-2019

openhuis

De presentatie die directeur Peter van Gijzel tijdens het Open Huis heeft laten zien, kunt u hier downloaden [pdf].

06-02-2019

Voorlichtingsavonden/Openhuis

De voorlichtingsavonden (het openhuis) worden georganiseerd op dinsdag 5 februari en woensdag 6 februari 2019.
Tussen 19.00 uur en 21.00 uur worden groep 8 leerlingen en hun ouders uitgenodigd om onze school te komen bekijken en de sfeer te proeven.

Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45