School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

04-02-2013

Vrijdag 1 februari was een grote dag voor de BSM-leerlingen van het Da Vinci College. Op deze dag werden de nieuwe fietsen en kleding gepresenteerd waarmee de komende jaren voor goede doelen wordt gefietst.
BSM is een keuzevak in de bovenbouw, het betekent Bewegen, Sport en Maatschappij. Leerlingen die iets sportiefs willen doen en meer willen weten over de achtergrond van bewegen en sport kiezen dit vak. De leerlingen van 5 vwo die dit vak hebben gekozen, moeten een organisatieopdracht doen door geld op te halen voor een goed doel en het project met een sportieve uitdaging afsluiten. Voorgaande jaren werd al twee keer mee gedaan aan Alp d’Huzes en werd in totaal meer dan € 50.000,- door de leerlingen opgehaald. Vervoer, verblijf, benaderen van sponsoren, organiseren van acties om geld op te halen en het schrijven van hun eigen trainingsprogramma behoorden allemaal bij de opdracht.
Komende jaren wordt het allemaal nog mooier door een bijdrage uit het coöperatiefonds van de Rabobank. Met dit geld konden een aantal professionele racefietsen aangeschaft worden. Twee fietsenzaken, KokkieBikes uit Lemelerveld en Beekhoven Bikes uit Amsterdam-Noord, verleenden hun medewerking door de fietsen voor een scherpe prijs aan te bieden.
logo banner kokkiebikes beekhovenbikes-logo2
Met dit materieel gaan de leerlingen uit 5 vwo vanaf maart trainen om in september de Mont Ventoux te beklimmen. Volgend schooljaar mogen de leerlingen van 4 vwo op de nieuwe fietsen hun uitdaging aangaan. Of dat ook weer deze berg wordt of een andere fietsactie mogen ze deels zelf bepalen. Inmiddels zijn er zoveel fietsevenementen voor goede doelen dat er zeker wel een mooi project voor hen te vinden zal zijn.
Dit jaar dus geen Alpe d’Huez maar een andere uitdagende berg. Net zo steil, alleen een stuk langer en daardoor wel iets zwaarder. Met de beklimming van “de Kale Berg” zoals de Mont Ventoux ook wel wordt genoemd, halen de leerlingen geld op voor het KWF. Ze doen mee aan de actie: “Groot verzet tegen kanker”, een initiatief uit Meppel dat ongeveer dezelfde werkwijze heeft als het inmiddels uiterst succesvolle Alpe d’Huzes. Voor meer informatie: surf naar http://grootverzettegenkanker.nl   of http://davinci.psg.nl en volg de leerlingen met het team Da Vinci 4 Ventoux.
DAV4VentouxGoede doelenKWF
Op de foto staan de trotse leerlingen van 4 en 5 vwo die het komende jaar op professioneel materieel de uitdaging aangaan en geld voor een goed doel gaan ophalen.
DaVinciBikes1

 


Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45