School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

01-03-2013
In de voorjaarsvakantie zijn 48 leerlingen uit de bovenbouw op wintersport naar het skigebied van Schladming geweest. Het gebied waar, toen wij aankwamen, de wereldkampioenschappen alpine ski nog in volle gang waren.
Winter1smallWinter2smallWinter3small
We verbleven in een jeugdhotel in Forstau, een klein plaatsje vlak bij Schladming. Alle leerlingen kregen les in snowboarden of skiën en de eerste dag bleven we op de Fageralm. Het passen en meten van de schoenen nam wat tijd in beslag maar uiteindelijk stonden we vroeg op de piste. De volgende dagen gingen we elke dag met de bus naar een andere berg, het skigebied bestaat namelijk uit 6 verschillende bergen. De 3e dag werd op de Planai doorgebracht en hadden we de mogelijkheid om de WK-pistes af te glijden. De gevorderde boarders konden hun hart ophalen in het funpark. Springen, draaien, grinden en andere trucjes werden daar uitgehaald.
Op de 5e dag werd er door de helft van de groep een tochtje geskied. We begonnen op de Reiteralm en via Hochwurzen en de Planai kwamen op Hauser Kaibling aan. Een tochtje van ongeveer 30 km. De beginners waren daar met de bus naartoe gegaan en hadden de hele dag op de laatste berg vertoefd. De dag werd gezamenlijk afgesloten met een spetterende apres ski.

De laatste dag werd weer op de Fageralm doorgebracht. Een mooie dag met veel zon en mooie geprepareerde pistes. Boarder en skiër, gevorderd en beginner, konden nu samen met elkaar de piste af zonder leraar. Het niveau van de leerlingen was nu zodanig dat iedereen zelfstandig de piste af kon.

Tijdens de avonden waren er ook activiteiten. Er was een spelletjesavond, een fakkeltocht, een snow 4 kamp en een bonte avond. Tijdens deze avond konden de leerlingen hun creatieve kunsten vertonen. Natuurlijk werd door enkele leerlingen ook het ziekenhuis bezocht, ongelukjes gebeuren altijd. Tot woensdag ging het erg goed maar donderdag rond 13 uur sloeg het noodlot toe. In een tijdsbestek van 15 minuten liepen 3 leerlingen kwetsuren op. Gelukkig viel de schade mee en waren er geen breuken.

De terugreis verliep vlotjes, iedereen was zo moe dat het heel rustig in de bus was en er redelijk geslapen werd. Zaterdag rond negen uur waren we weer veilig thuis.

We waren dit jaar voor de vijfde keer in Forstau, hopelijk zijn er volgend jaar weer genoeg inschrijvingen om deze sportieve reis te organiseren. Gezien de enthousiaste verhalen van de leerlingen moet dat wel lukken. De begeleiding is er in ieder geval klaar voor.


Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45