School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

16-03-2013

Door Natasja Dekker en Ingrid Sijm

foto Merel en Anna talentenjacht 2013foto Anna talentenjacht 2013Enkele weken geleden deden 23 acts mee aan de voorronde voor de talentenjacht. 19 acts mochten door naar de finale. Op donderdag 28 februari was het zover. Het Da Vinci theater zit vol enthousiast publiek voor de finale van de talentenjacht. ’s Middags om 15.30 uur begon de generale repetitie. De deelnemers hadden duidelijk allemaal hard geoefend, want het niveau van de acts was flink omhoog gegaan sinds de voorronde.
Om 20.00 uur was het zover. De zenuwen waren duidelijk te voelen onder de deelnemers. Zij stonden klaar in de aula en gingen om de beurt het podium op. Het werd een heel gevarieerde en verrassende show, de Da Vinci leerlingen lieten zien dat ze beschikken over groot muzikaal talent. Een deskundige jury had de moeilijke taak om te beslissen wie er met de prijzen vandoor zouden gaan. De jury bestond uit Hendrik Jan Wentink (muziekdocent), Wouter Horn (gestudeerd aan de HKU) en Willemijn Timmermans (oud leerlinge en voormalig winnaar talentenjacht).  De deelnemers kwamen uit in drie categorieën:
-    Zang
-    Band
-    Akoestisch instrumentaal
In elke categorie werd een winnaar bekend gemaakt en deze winnaar mag binnenkort de op de talentenjacht gepresenteerde act opnemen in de professionele opnamestudio van SAE in Amsterdam. Nadat de laatste act zich gepresenteerd had trok de jury zich terug voor overleg. Tijdens dit overleg lieten verschillende docenten zien dat ook zij muzikaal talent hebben. De band Nieuwe Buren (met o.a. Karin van der Linden, Anita Dauphin, Dirk de Hart, Jan Brugge en Pieter van der Steen) speelde vijf swingende nummers. Na dit optreden verschenen alle deelnemers op het podium en namen hun roos in ontvangst. Elke deelnemer is op dat moment eigenlijk al winnaar. Ze zijn door de voorronde gekomen en hebben een fantastisch optreden gegeven, maar ze willen allemaal toch ook wel erg graag echt winnen.
De jury roept als eerste Randy Klouwer uit als talent van de avond. Hij deed mee aan vele acts en heeft laten zien een muzikale duizendpoot te zijn.

Dan de prijsuitreiking; In de categorie zang wint Nieloe Bahadori met een prachtige uitvoering van Turning Tables van Adèle. In de categorie akoestisch instrumentaal wint Dave Wai. Hij begint zijn optreden met een eigen bewerkt nummer uit The little mermaid en als blijkt dat dit nummer niet echt uit de verf komt schakelt hij moeiteloos en met veel gevoel voor show over naar een ander nummer. In de categorie band winnen Randy Klouwer, Marco van Silfout, Vijay Kumar, Jasper Kramer, Sjors Calma en Jonathan Jansen met hun Reggae versie van hotel California. Allemaal van harte gefeliciteerd. Jullie krijgen binnenkort een uitnodiging om mee te gaan naar de studio!

Vrijdag werd de show voor de tweede keer opgevoerd, dit keer in galastijl. Tijdens deze avond werd de publieksprijs uitgereikt. Aan het eind van de show op donderdag en op vrijdag werd het toegangsbewijs van het publiek een stembiljet.  Tijdens het optreden van Nieuwe Buren werden de stemmen geteld en Emma Udovicic, Melissa Westfa en  Jermaine Westfa bleken de harten van het publiek voor zich gewonnen te hebben met hun uitvoering van Halo van Beyoncé. Vooral het show element van deze act sprak het publiek aan. Deze prijswinnaars worden binnenkort uitgenodigd voor een professionele zangworkshop. Gefeliciteerd!

Dan nog een speciaal woord van dank voor de Da Vinci crew. Zij verzorgen voor alle activiteiten in het theater als een geoliede motor het licht, het geluid, de podiumwissels, de organisatie van de kaartverkoop, de drankjes in de pauze, de telling van de stemmen en ga zo maar door.  Zonder jullie geen talentenjacht!!

Alle deelnemers, bedankt voor het meedoen en wie weet tot volgend jaar!

Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45