School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

09-09-2013

Ventoux14Ventoux16Vrijdag 6 september 2013

DAAR WAS HIJ DAN EINDELIJK: DE GROTE DAG!
Vanochtend gingen de wekkers om 7 uur, want om half 8 moesten we ontbijten. Om zoveel mogelijk energie op te slaan, gingen we stevig ontbijten. Na het ontbijt nog allemaal even snel naar het toilet, want de zenuwen gierden door het lijf. Vervolgens maakten wij ons klaar voor het vertrek naar de start.
Bij de start aangekomen stonden er al meer dan 400 fietsers gereed om de 'Kale Berg' te bedwingen. Ook bij de fietsers werd er voor de start een minuut stilte gehouden. Dit was net als gister een speciaal moment waarbij er toch wat traantjes gelaten werden. Ook voor velen van ons was dit een emotioneel moment. De laatste seconden werden afgeteld en we konden van start.
De eerste vijf kilometer reden we als groep naar boven. Na deze, nog niet zulke zware kilometers, kwam het begin van het bos. In het bos liep het stijgingspercentage al snel op. Bij de beklimming vanaf Bedoin is het bos het zwaarste stuk. Na drie kilometer in het bos gereden te hebben, kwamen wij bij de eerste stop. Hier konden we genieten van een stukje banaan en een krentenbol, ook werden de bidons bijgevuld.
Na enkele minuten pauze vertrokken we naar Chalet Reynard, waar de tweede waterpost zich bevond. Maar hiervoor moesten we eerst de rest van het bos zien door te worstelen. Dit was voor velen een erg zwaar stuk. Dit kon je vooral zien aan de deelnemers die af en toe moesten pauzeren of lopen. Gelukkig konden wij allemaal blijven fietsen en kwamen we bij Chalet Reynard aan waar de familie van Maike ons tot het laatste stukje aanmoedigden. Bij Chalet Reynard genoten we van ons banaantje, water en krentenbol. Wanneer de groep weer compleet was begon de rit naar de top. Ook deze verliep eigenlijk zonder grote problemen. Natuurlijk was het zwaar, maar het lijden was maar voor even. De top was in zicht en die trok ons naar hem toe. Bij de top stonden er heel veel mensen die een haag vormden waar we doorheen mochten fietsen. Ook de familie van Maike, Tijs en Thimo waren er. Wat echt een verassing voor ons allemaal was, was dat de ouders van Wiktoria er ook waren. Die waren stiekem hier heen gekomen.
Nadat iedereen op de top was aangekomen gingen we wat drinken bij Chalet Reynard met zijn allen. Voor Peter van Diepen en Tijs was dit van korte duur, want die gingen nog een keer. De rest bleef nog even lekker zitten en praatte na over de tocht en dachten na over doorgaan met fietsen. Ook werd de conclusie gesteld dat het een geweldig avontuur is geweest. Iedereen is hartstikke blij dat ze naar boven zijn gefietst. Nadat we waren uitgepuft daalden we af naar Bedoin en gingen we naar de camping. Toen we op de camping kwamen begon het keihard te regenen en waren we toch wel een beetje ongerust over Tijs en Peter, maar gelukkig kwamen die ook heel terug. Ze waren wel nat geregend, maar hadden een goede beklimming gehad en een mooie tijd gereden.
Het enige wat we nog moeten doen is de tassen inpakken, fietsen schoonmaken en de bus inpakken. Als dat klaar is kunnen we vanavond heerlijk uiteten met zijn allen.

Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45