School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

13-12-2013

PaarseVrijdagTweet2Door alle vooroordelen over het onderwerp homoseksualiteit is het voor sommige jongeren moeilijk om uit de kast te komen, zeker als er op school op een negatieve manier over het onderwerp wordt gepraat. Wie heeft er namelijk zin om uitgescholden, buitengesloten of het mikpunt van flauwe grappen te worden? Alleen in het dagelijks taalgebruik wordt het woord 'homo' negatief gebruikt, ook omdat mensen bang zijn voor homo's.
Deze angst hoort niet thuis op een school. Het is belangrijk je fijn te voelen op school, de plek waar je je vijf dagen per week bevindt. En omdat niet iedereen dat fijne gevoel heeft, proberen wij ons als leerlingenraad op te komen voor diegenen die homo, lesbisch, bi of transgender zijn. Wij zijn een GSA: een Gay Straight Alliance, een groep leerlingen en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen.

Ben jij ook tegen homofobie? Laat zien dat je een van ons bent, en draag op vrijdag 13 december paars! Laat zien dat je anderen accepteert ongeacht hun seksuele voorkeur, met als resultaat dat leerlingen zich veilig genoeg voelen om uit de kast te komen. Laat zien dat school een plek is voor iedereen.

Door Jody Wong

Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45