School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

28-01-2014

J8hJ8eTalentenjacht op het Da Vinci College. Een bijzondere talentenjacht, want er staan vanavond geen Da Vinci-leerlingen op het podium, maar leerlingen uit groep acht van basisscholen in Purmerend. Vrijdagavond in het theater van het Da Vinci College. Lichten uit, de muziek start.
De show begint met vijf leerlingen van basisschool 'De Klimop', met een dans die zij zelf hebben bedacht en waar lang op is geoefend, zo te zien. Want het gaat mooi gelijk en dat is niet makkelijk met zijn vijven. Daarna is Noëlla van Delta aan de beurt. Zij speelt vier jaar viool en speelt een stuk van Bach, begeleid door Amaranta op de piano. Viool is echt een moeilijk instrument, maar het gaat geweldig. Zij zal vanavond de eerste prijs gaan winnen.

Hier staan de finalisten van voorrondes die vorige maand zijn gehouden. Dat kun je wel merken, want er staat veel talent en er wordt mooi gezongen en gedanst. Alle finalisten zijn twee weken geleden ook op het Da Vinci langs geweest om onder begeleiding van de Da Vinci-muziekjuf,mevrouw Sijm, hun optreden nog beter te maken.  En ook om te wennen aan het podium natuurlijk.

Esmay, Suze en Rens van basisschool ' t Baken' spelen en zingen ' We will rock you ' en de hele zaal doet mee op de maat van het daverend drumwerk van Rens. Goed voor de derde prijs, zal de jury later beslissen. Daarna zingt Benthe van basisschool ' t Baken' een prachtig liedje, waar iedereen stil van wordt. Wat kan die Benthe mooi zingen en zelfs als de muziek even stopt, zingt ze gewoon door. Zij zal de tweede prijs gaan winnen.


Er zijn vanavond verschillende dansacts. Als Anoek en Manon, ook van ' t Baken' willen beginnen, gaat het helemaal mis. De laptop met hun liedje crasht en zij moeten wachten tot de Da Vinci-crew voor licht en geluid het probleem heeft opgelost. Spannend. Terwijl de techniekjongens boven in de zaal koortsachtig bezig zijn, houdt mevrouw Sijm de zaal bezig en praat met Anouk en Manon. De meisjes hebben al verkering, maar dan meldt zich nog een aanbidder uit de zaal. Dat laat drummer Rens, de verkering van een van de meisjes niet op zich zitten. Hij stormt als een jaloerse baviaan het podium op. 'We will rock you !!!'

Het komt allemaal goed. Anouk en Manon doen een prachtige dansact. Later zullen ook   Francis, Bo en Mirko van ' t Pierement' nog een flitsende dans laten zien. Het is allemaal zelf bedacht en echt heel goed uitgevoerd. Het lijkt wel of je als toeschouwer naar 'So you think you can dance' zit te kijken. Deze leerlingen dansen al heel lang en hebben een mooie choreografie bedacht..

In de jury van deze avond zitten leerlingen van het Da Vinci College, die ooit zelf op de basisschool zijn begonnen, maar onderhand zijn doorgegroeid. Zij verzorgen ook een optreden. Naomi en Esmee demonstreren een mix van dansstijlen. Nieloe zit in de jury om over de zang te oordelen. Twee weken geleden zong zij zelf in ' The Voice Kids' , een programma van RTL 4, waar zij zich met gemak door de audities zong.

Het laatste optreden wordt verzorgd door negen leerlingen van 'De Klimop'. Zang en dans met zo'n grote groep. Het lijkt wel een musical. Daarna trekt de jury zich terug en speelt de schoolband van het Da Vinci. Meestal zijn deze jongens na schooltijd in de studio van de school aan het spelen. Nu ' jammen' zij tot de jury klaar is en Juf Sijm de stekker eruit trekt, anders spelen ze een half uur vol. Ten slotte maakt de jury de uitslag bekend en sluit Peter van Gijzel, directeur van het Da Vinci, de avond af. Iedereen krijgt natuurlijk een medaille als aandenken.

Maar deze mooie avond heeft nog een bijzondere toegift. Leerlingen van de 'Klimop' vragen de aandacht voor Sil de Graaf, waarvoor zij actie voeren. Sil is twee jaar oud en heeft een zeldzame vorm van kanker. Er is geld nodig om hem 

te behandelen in de Verenigde Staten. Meer weten? Ga naar www.silgoingstrong.nl.

Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45