School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

04-03-2014

Marlisco2 Marlisco1 Klas DT3S doet mee met de Europese videowedstrijd van Marlisco Kust en Zee.De Marlisco video wedstrijd is voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Leerlingen worden middels deze wedstrijd aangemoedigd zich te verdiepen in het probleem van zwerfafval in de Europese zeeën en om hun boodschap te delen met een breed publiek.
Zes groepjes hebben een video gemaakt. In deze video boodschap moesten ze een beeld geven van de ernst van de problematiek, waarom het belangrijk is dat dit probleem wordt aangepakt, hoe het opgelost kan worden en wat ze zelf tegen zwerfvuil kunnen doen. Dit project past natuurlijk perfect binnen onze eco-school!
Leerlingen hebben twee gastlessen gekregen, waarvan één over de basisprincipes van het film maken en de verschillende technieken en één workshop over montagetechnieken, editen en software.

Frans Ottenhof, Hans van den IJssel en Monique de Lange hebben de filmpjes bekeken en waren diep onder de indruk. Op de eco conferentie op het Da Vinci in mei, zullen alle groepjes hun filmpjes vertonen.

Één groep is genomineerd voor de hoofdprijs! De groep die de meeste stemmen krijgt zal ook daadwerkelijk de prijs in de wacht slepen.

Vanaf dit moment kan er publiekelijk gestemd gaan worden. Uiteraard hopen we dat jullie massaal gaan stemmen op het filmpje van het Da Vinci. Dit doe je door naar de Marlisco playlist te gaan op youtube en je video te liken via:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLkrQycwi4_tferRS1QHQ_iWBXzUnO4pteOf naar de Kust&Zee facebookpagina te gaan en je video te delen en liken via:

https://www.facebook.com/#!/Kustenzee

Na deze stemronde komt de jury bij elkaar voor de laatste selectie.
De top 3 en de uiteindelijke winnaar worden bekend gemaakt tijdens de nationale award ceremony op zaterdag 29 maart 11.00 – 13.00 in Bioscoop het Ketelhuis in Amsterdam.

Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45