School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

01-04-2014

1 2 Vorige week was er een 20-tal leerlingen van het Institut d’Educació Secundaria de Terrassa (ong. 20 km. van Barcelona) en twee van hun docenten op bezoek bij hun Da Vinci partners van 4Vwo (ib en regulier). Dit is het 4de jaar dat deze uitwisseling georganiseerd wordt en het tegenbezoek zal in mei plaatsvinden.
Evenals vorige jaren bestond het bezoek uit een eerste dag op school (met een gezamenlijke lunch, een Holland quiz, en een sport activiteit); dag twee werd eerst in Purmerend een wandeling gemaakt (met bezoekjes aan het museum, de Koepelkerk en het oude weeshuis) en daarna een ‘guided tour’ op de Zaanse Schans.
Dag drie en vier werden als vanouds in Amsterdam doorgebracht (met de stadswandeling onder leiding van voormalig Da Vinci collega Robert Ferretti (geschiedenis), de rondvaart, het Van Gogh, het Anne Frank, het Rijks, en natuurlijk ... wat vrije tijd.
De week werd op school afgesloten met de inmiddels bekende ‘pizza party’ waarbij de gastgezinnen doorgaans hun best doen in lekkere hapjes te voorzien en de school het vloeibare element verzorgt.
Al met al een leuke, leerzame en redelijk warme week voor onze gasten.
Iedereen heel erg bedankt voor alle medewerking, op welk gebied dan ook – er is werkelijk geen wanklank gevallen dit keer alhoewel enig kunst- en vliegwerk ook dit jaar weer tot het pakket behoorde. ‘But that’s all part of the job,’ zullen we maar zeggen. 3 4

Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45