School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

19-01-2015

Voorronde1Op vrijdag 16 januari hebben verschillende leerlingen uit groep 8 hun kunsten vertoond op het podium in het theater van het Da Vinci. In totaal 14 acts van verschillende basisscholen uit Purmerend en omgeving gaan over twee weken de strijd aan met elkaar in de grote finale. Vrijdagmiddag was dus een eerste kennismaking met “de grote school”. Enthousiast, dat is het juiste woord wat hierbij past. Een beetje gespannen bestegen ze het podium, waar ze door Ingrid Sym op een ontspannen manier van hun restjes zenuwen werden bevrijd. Vragen over liefdes, hun passie dansen en/of zingen waren soms hilarisch en werden gretig gefilmd door ouders met smartphones. Natasja Dekker handelde de administratieve kant van de show af en de crew voorzag de leerlingen van geluid bij de acts en een drankje.
Het was een gezellige boel met acts variërend van strakke danspasjes tot vrije expressie en van zuiver gezongen tot wat minder, maar niet minder enthousiast. Er was ook een drumsolo, wat ondergetekende natuurlijk erg aansprak. Leerlingen met mooie make-up, versierde ogen, eigengemaakte kleding of een hippe outfit met coole gympen.
Wanneer horen of we door zijn? Natuurlijk de belangrijkste vraag voor de kids. De leerlingen hebben afgelopen weekend allemaal een persoonlijke mail ontvangen met tips en tops over hun optreden. Wellicht worden een aantal acts nog een tweede keer op school gevraagd om hier en daar wat aan de performance te sleutelen. Het zullen ook wel de zenuwen zijn geweest.
De kop is eraf en vrijdagavond 30 januari gaan ze knallen voor een joelende zaal vol met trotse ouders, opa’s, oma’s, klasgenootjes en groepsleerkrachten. Het zou leuk zijn als je erbij bent!

Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45