School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

02-06-2015

h4h3Op dinsdag 21 april was het de beurt aan de hockeymeisjes klas 1 en 2 om de voorronde te spelen voor Olympic Moves.
Het Jan van Egmond Lyceum en Da Vinci College hebben deze voorronde samen georganiseerd op de hockeyvelden van Purmerend. Het werd een geweldige ochtend met fantastisch weer.
Er werd gespeeld in een poule van 5. Deelnemende scholen waren: Vellesan College uit IJmuiden, I.S.W. uit ‘s-Gravenzande, Teylingen College uit Noordwijkerhout en het Jan van Egmond Lyceum en Da Vinci College uit Purmerend.

Er werd fanatiek en goed gehockeyd.

Het Da Vinci startte zeer overtuigend met een 8-0 overwinning op het Vellesan College. De school uit IJmuiden had ook een aantal niet hockeyers aan boord en hadden niet veel in te brengen.  Dat hockey toch wel een technische sport is, heeft een van onze dames aan den lijve ondervonden. Een flinke buil was het gevolg van het maken van “sticks”. Overigens was het een sportieve wedstrijd.

De tweede wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van het Teylingen College uit Noordwijkerhout. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Met een 2-0 voorsprong, werd het na een tegengoal nog even spannend in de laatste minuten. Maar het Da Vinci speelde de wedstrijd keurig uit en behaalde uiteindelijk toch 3 verdiende wedstrijdpunten.

Tegen het I.S.W. uit ‘s- Gravenzande werd er opnieuw een makkelijke 7-0 overwinning behaald. Er werd goed overgespeeld en makkelijk gescoord.

De laatste wedstrijd tegen het Jan van Egmond was tevens de beslissende. Alleen de winnaar zou door gaan naar de landelijke finale dag in het Olympisch stadion. Ook het JEL had 3 wedstrijden gewonnen. Het Da Vinci startte de wedstrijd met 17 voor en 1 tegendoelpunt. Het JEL  met 6 voor en 0 tegen. Kortom het was er op of eronder.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Het Da Vinci had in het begin wat meer veldoverwicht, maar ook het JEL kreeg wat kansjes. Maar 5 minuten voor tijd kwam het JEL toch op een 1-0 voorsprong. En zij gaven de voorsprong niet meer uit handen ondanks de aanmoedigingen van onze ALO coaches Sjors en Matthijs.

Helaas. Na een nederlaag doet de bult meer pijn, is de kramp erger, en doet de bal tegen je voet extra zeer. Maar toch hebben we prima gespeeld en keihard gewerkt.

Dit jaar trokken we aan het kortste eind. Volgend jaar opnieuw proberen!

Een super dag, mede dankzij onze scheidsrechters ( Fleur, Linde, Alex en Peter).

Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45