School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

08-06-2015

bladesFleurdavweissensee23jan15-3
In zeven uur tijd hebben de leerlingen van 5 Havo Da Vinci College 2750 kilometer op de schaats afgelegd op de Weissensee. In totaal is hiermee een recordbedrag van 15.800,- euro voor Fleur opgehaald, waarmee zij nieuwe blades heeft kunnen kopen. Fleur hoopt hiermee de Paralympische Spelen te halen.

Tijdens een feestelijke en officiële bijeenkomst op school werd de cheque aan Fleur overhandigd. Twee jaar lang hebben de leerlingen van de BSM-klas (Bewegen Sport Maatschappij) van docent Mark Vis aan dit project gewerkt. Er moest zoveel mogelijk geld voor Fleur worden opgehaald en de reis moest gesponsord worden. Allerlei acties werden gehouden om geld op te halen, zoals een diner, de Marktstadrun en een voetbalkamp. Intussen moesten de leerlingen ook 'gewoon' naar school en trainen voor de Alternatieve Elfstedentocht. Sommige leerlingen hadden nog nooit op schaatsen gestaan.

Tijdens de cheque-uitreiking werd duidelijk hoe trots de school op deze klas is. Hier en daar werd een traantje weggepinkt en namens de ouders werd de begeleiding in het zonnetje gezet. Een aantal leerlingen is door dit project al aangenomen op een volgende opleiding en vrijwel iedereen heeft een persoonlijke groei doorgemaakt door dit project. 'En daar ben ik zo trots op. De week Weissensee was geweldig, maar de weg ernaartoe vele malen interessanter en leerzamer', aldus Mark.

Fleur traint inmiddels op haar nieuwe blades en vliegt over de baan. Iedere week sneuvelt haar persoonlijk record. Zij bedankte de klas voor de cheque en hun inzet. Na de presentatie ging de complete klas met Mark mee naar huis voor een barbecue.

Voor meer info over dit project, zie bsm.psg.nl


Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45