School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

Onze talentgebieden zijn KUNST & CULTUUR, SCIENCE, INTERNATIONALISERING en SPORT.
Wij doen veel aan kunst en cultuur. Houd je van: zang, dans, toneel of andere podiumkunsten, dan zit je goed bij het Da Vinci!

Als leerling van het Da Vinci vinden wij het belangrijk dat je je bewust wordt van je eigen talenten. Het kan zijn dat jouw talent ligt binnen de podiumkunsten. Da Vinci on stage organiseert en ontwikkelt allerlei activiteiten op en rond het podium. Denk aan zang, dans, drama, instrumenten bespelen, cabaret, poëzie en debatteren. Ook als je liever achter de schermen staat zijn er allerlei activiteiten waar je aan mee kunt werken. Het maken van decors, kostuums, het schrijven van teksten, de techniek.

Musicals
Elk jaar in juni is in het Da Vinci on Stage theater de slotmusical te bewonderen, waarin ruim veertig leerlingen gedurende vijf maanden hard werken aan een weergaloze voorstelling. Musicals als High School Musical, Hairspray, Legally Blonde, Tarzan, Footloose, Drie Musketiers en Belle en het Beest gingen hier al aan vooraf en er liggen er nog veel meer in het verschiet. Het Da Vinci College is uniek wat betreft hun podiumkunsten en is dan ook trots elk jaar weer zoveel enthousiaste leerlingen op het podium te zien schitteren. Doe jij volgend jaar ook mee...!??

IMG 0435 1


Da Vinci on stage - wat is jouw talent?
We zijn altijd op zoek naar leerlingen die mee willen werken in de crew. Dit is een groep leerlingen die opgeleid en begeleid wordt om de techniek bij de vele producties te kunnen verzorgen. Kortom, kom er bij en werk mee aan de talentenjacht, de kerstmusical, het zomeravondconcert, CKV producties, het schoolkoor, het schoolorkest, de schoolband, de slotmusical en nog veel meer.

Als je graag met techniek en onderzoeken bezig bent, kun je bij science terecht. Vind je het leuk om met andere culturen in aanraking te komen, dan kun je voor Internationalisering kiezen.

techscience auto 2

Ook de sportievelingen kunnen hun hart ophalen op het Da Vinci. Het Da Vinci College is een sportactieve en gezonde school. Naast het vak lichamelijke opvoeding zijn er verschillende sportdagen zoals atletiekdagen, spelsportdagen, zaalsporttoernooien, bosloop, survival, ski-uitje en ga zo maar door. Het leuk vinden om mee te doen is belangrijker dan goed zijn in sport!

Skie6