School voor havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Technasium

Nieuw op het Da Vinci: Technasium
Vanaf aankomend schooljaar krijgen wij er een technasiumafdeling bij. In samenwerking met het Jan van Egmond Lyceum is het technasium gerealiseerd. Alle brugklasleerlingen krijgen aankomend schooljaar het vak Onderzoeken & Ontwerpen (O&O) erbij op het rooster. 

Het vak onderzoeken & ontwerpen
Tijdens het vak O&O werk je samen met andere leerlingen aan levensechte opdrachten. Je bedenkt bijvoorbeeld oplossingen voor een probleem waar een bedrijf mee zit. Daarvoor heb je een actieve, ondernemende houding nodig om echte praktijkproblemen op te willen lossen. In een team zoek je samen naar een oplossing voor problemen, ga je samen de uitdagingen aan en zet je door! Je komt er achter waar je zelf goed in bent, waar je teamleden goed in zijn en hoe je elkaar het beste kunt aanvullen en versterken.

Technasium: iets voor jou?
Ga je straks naar havo of vwo en vind je techniek, technologie en de exacte vakken leuk? Ben je nieuwsgierig en wil je naast het leren ook actief bezig zijn? Dan is het Technasium iets voor jou.

Er is aandacht voor denken, maar je steekt ook de handen uit de mouwen. Je leert de kennis die je hebt opgedaan te gebruiken in de praktijk én je werkt aan de uitvoering van jouw ideeën.