School voor mavo/havo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Technasium

Het Technasium
Sinds schooljaar 2021-2022 heeft het Da Vinci College een officieel Technasium. In dat zelfde schooljaar is een 4-jarig partnerschap aangegaan met de Van 't Hek Groep om een volwaardig Technasium neer te zetten. Vanaf de brugklas wordt kennisgemaakt met het Technasium door middel van het vak onderzoeken & ontwerpen (O&O).

Het vak onderzoeken & ontwerpen
Tijdens het vak O&O werk je samen met andere leerlingen aan levensechte opdrachten. Je bedenkt bijvoorbeeld oplossingen voor een probleem waar een bedrijf mee zit. Daarvoor heb je een actieve, ondernemende houding nodig om echte praktijkproblemen op te willen lossen. In een team zoek je samen naar een oplossing voor problemen, ga je samen de uitdagingen aan en zet je door! Je komt er achter waar je zelf goed in bent, waar je teamleden goed in zijn en hoe je elkaar het beste kunt aanvullen en versterken. Alle brugklassen volgen het vak O&O en vanaf leerjaar 2 is dit een keuzevak. In de bovenbouw kan dit vak worden gekozen als examenvak.

Technasium: iets voor jou?
Ga je straks naar havo of vwo en vind je techniek, technologie en de exacte vakken leuk? Ben je nieuwsgierig en wil je naast het leren ook actief bezig zijn? Dan is het Technasium iets voor jou.

Er is aandacht voor denken, maar je steekt ook de handen uit de mouwen. Je leert de kennis die je hebt opgedaan te gebruiken in de praktijk én je werkt aan de uitvoering van jouw ideeën.