Het Da Vinci College heeft samen met de cateraar hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. ‘Je ziet dat gezond eten steeds belangrijker wordt voor leerlingen’, zegt Koos Dekker, teamleider. ‘De meeste leerlingen hebben altijd een flesje water bij zich en er is zelfs een echt gezond broodje ontwikkeld in samenwerking met de leerlingen.’
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. ‘We zijn heel blij met de zilveren schaal. Een mooie opmaat voor de volgende stap, waarin 80% van het aanbod in de kantine uit gezonde keuzes bestaat, want Da Vinci gaat voor goud!’, aldus Peter van Gijzel.
De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine