School voor mavo/havo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Voor groep 8

Aanmelden voor schooljaar 2024-2025
De aanmeldperiode voor het schooljaar 2024-2025 was een groot succes! Meer leerlingen dan ooit hebben ons weten te vinden. We beschouwen dit als een groot compliment. Dit betekent dat we nu druk bezig zijn om alle aanmeldingen voor het schooljaar 2024-2025 te verwerken. Wanneer de basisschool van uw zoon/dochter nog geen wijziging ziet in de status, dan is de aanmelding nog niet verwerkt. Twijfelt u of de aanmelding van uw zoon/dochter goed is doorgekomen? Controleer of u een mail van het aanmeldformulier vanuit LeerlinQ heeft ontvangen. Deze kan mogelijk ook in uw spam terecht zijn gekomen. Bij vragen kunt u natuurlijk altijd mailen naar administratiedvc@psg.nl.

Meeloopmiddagen 2023-2024
Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor de meeloopmiddagen. Wil je toch meer informatie over het Da Vinci College? Bekijk dan de informatie op deze pagina en stuur eventuele vragen naar groep8davinci@psg.nl.

Open Huis: dinsdag 13 en woensdag 14 februari 2024
Op dinsdag 13 en woensdag 14 februari a.s. organiseren wij ons Open Huis. Ons Open Huis vindt plaats tussen 19.00 en 21.00 uur. U kunt tussen deze tijd langskomen aan de Johanna Naberstraat 218 om kennis te maken met ons schoolgebouw en onderwijsprogramma. Natuurlijk staan alle leerlingen en docenten voor jullie klaar om vragen te beantwoorden en jullie wegwijs te maken door de school. Aanmelden voor het Open Huis is niet nodig; u kunt gewoon binnenlopen! Lees hier alvast het Open Huis boekje!

Aanmelden voor het huidige schooljaar
Voor het huidige schooljaar (2023-2024) is aanmelden alleen mogelijk wanneer er plek is in het geformeerde aantal klassen/groepen. We hanteren een maximumaantal leerlingen per klas. Dit geldt zowel voor interne als externe aanmeldingen.

Bring Your Own Device: minimale specificaties
In alle leerjaren stimuleren we het gebruik van een device, naast het gebruik van onze lesboeken. Er mag zelf gekozen worden welk device aangeschaft wordt. De minimale specificaties die wij aan een device stellen zijn hier te lezen. Voor TTO is het meebrengen van een device verplicht.

Informatieboekjes
In dit boekje vind je allerlei informatie over het Da Vinci College. Dit boekje wordt ook tijdens het Open Huis uitgedeeld. In het PSG-brugboek vind je informatie over de de overstap naar het voortgezet onderwijs en informatie over alle PSG-scholen.

Brugperiode mavo/havo, havo/vwo en vwo

We bieden een tweejarige brugperiode aan voor leerlingen met een mavo/havo advies waarin je twee jaar de tijd hebt om te ontdekken of de mavo of de havo beter bij jou past. Doordat we in schooljaar 2026-2027 fuseren met de mavoschool hoef je tussendoor ook niet te wisselen van school, mocht de mavo beter bij je passen.

We bieden een driejarige brugperiode aan voor leerlingen met een havo en havo/vwo advies waarin je kunt laten zien waar je goed in bent. Ook als je nog niet goed weet of je havo of vwo wil doen, biedt onze havo/vwo klas een fijne oplossing. Daarnaast stimuleren wij onze havoleerlingen een stapje extra te doen zodat zij meer uitgedaagd worden en wellicht door kunnen stromen naar een uitdagender niveau.

Leerlingen met een vwo-advies volgen geen aparte brugperiode, maar volgen zolang de studieresultaten dit toestaan een zesjarige vwo-opleiding. De vwo leerlingen zitten dus niet in een gecombineerde brugklas.

 

 

    

  

Een goede keuze
Kiezen voor het Da Vinci College betekent een goede keuze. We bieden kwalitatief goed onderwijs aan waarbij ruimte is voor jouw talent. We kunnen extra ondersteuning en begeleiding of juist extra uitdaging bieden. Op het Da Vinci College vinden we het belangrijk dat iedere leerling wordt gezien en hechten we veel belang aan relaties en omgang met elkaar.

Tweetalig onderwijs
Het tweetalig onderwijs (TTO) is voor leerlingen die wel een extra uitdaging kunnen gebruiken: een groot deel van de vakken wordt namelijk in het Engels gegeven! In de gehele onderbouw kun je TTO volgen. Je kunt in zowel de havo/vwo als de vwo klas TTO volgen. Lees hier meer over tweetalig onderwijs en kom erachter of dit iets voor jou is!

Technasium
Alle leerlingen volgen in de brugklas het vak onderzoeken & ontwerpen (O&O) op het Technasium. Tijdens de lessen O&O leer je in teamverband oplossingen bedenken voor levensechte problemen van bijvoorbeeld bedrijven. Je leert kritisch denken maar je steekt je handen ook uit de mouwen! Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over het Technasium.

Gepersonaliseerd leren
Elke leerling verdient zijn eigen maatwerktraject; dat kan op verschillende terreinen zijn. Denk aan extra begeleiding, extra uitdaging, aangepast rooster of lesmateriaal. Op het gebied van excellentie werken we samen met VOSTOK, de specialisten op het gebied van begaafdheid uit het basisonderwijs.

Een veilige en gezonde school
Een veilige leeromgeving is voor ons belangrijk. We accepteren elkaar zoals we zijn en hebben respect voor elkaar. In de mentorlessen besteedt de mentor veel aandacht aan dit onderwerp. Daarnaast vinden we de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers belangrijk. We bieden veel sportactiviteiten aan en onze kantine is in het bezit van de gouden schoolkantine schaal van het Voedingscentrum.

Bring Your Own Device (BYOD)
Op het Da Vinci College gebruiken de leerlingen, naast hun boeken, ook vaak een laptop. Voor al onze leerlingen geldt het motto: Bring your own device! De school maakt onderdeel uit van de digitale maatschappij en wij vinden dat het onderwijs daar ook een bijdrage heeft te leveren: ICT-gebruik niet als doel op zich, maar wel als middel. Kies je voor TTO? Dan is een device verplicht. De minimale specificaties voor een laptop of MacBook kunnen hier geraadpleegd worden.

Virtuele rondleiding

Bekijk hier onze livestream van het Open Huis terug, waarbij je een uitgebreide rondleiding krijgt door ons gebouw en kennismaakt met leerlingen en medewerkers.

Bring Your Own Device

Het Da Vinci College werkt samen met The Rent Company die ons ondersteunt in het uitgeven en onderhouden van de laptops waarmee onze leerlingen werken. Zij bieden het Easy4u abonnement aan.