School voor havo, atheneum (vwo), tweetalig havo, tweetalig atheneum (vwo)

AANMELDEN 2018 trans260

Samenwerkingspartners

Zijlogonovember2018

Kies een PSG-school

10-12-2014

Debat1Debat2Op vrijdag 28 november was het zover, de voorrondes van het Nederlands kampioenschap schooldebatteren stonden voor de deur. Rosa, Mayaki, Wendel, Loubna Julia en Jodie mochten zich eindelijk na uren voorbereiden, oefenen en na een nacht slecht slapen, meten met de beste scholen van Nederland op het gebied van debatteren. Onze leerlingen hebben het goed gedaan en zowel op presentatie en argumentatie hun beste beentje voorgezet. Helaas zijn wij niet door naar de finale.

Tijdens de wedstrijd werd gedebatteerd over drie stellingen. De eerste twee stellingen kon je voorbereiden terwijl de laatste stelling ter plekke geïmproviseerd moest worden met een korte voorbereidingstijd. De eerste twee stellingen gingen over een gezonde levensstijl en overgewicht met de stelling: 'De samenleving moet bewegingen die strijden voor de acceptatie van overgewicht afkeuren' en over het thema veiligheid met de stelling: 'Media-aandacht voor terrorisme doet de samenleving meer kwaad dan goed'.
Het eerste debat werd door het Da Vinci College gewonnen, maar het tweede debat op punten door het Vossius Gymnasium uit Amsterdam. Het laatste debat tegen het Stedelijk Gymnasium Utrecht was een mooi maar lastig debat. Gelukkig wisten wij dit debat te winnen.

Wil jij volgend jaar ook mee doen en zit je nu in de onderbouw geef je dan nu op voor debatwedstrijden in de onderbouw bij meneer Van Schaik of meneer Snel. Zit je nu al in de bovenbouw dan kan je ook volgend jaar deel uitmaken van ons debatteam. Wie weet sta jij volgend jaar ook in de voorrondes en hopelijk bereiken wij dan wel de finales.
(Foto's bij dit artikel afkomstig van: https://www.facebook.com/schooldebatteren/photos_stream)

Meer nieuws
Roger DAV 2013-16Roger DAV 2013-20Roger DAV 2013-23Roger DAV 2013-38Roger DAV 2013-42Roger DAV 2013-45