School voor mavo/havo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Met al jouw vragen over de brugklas kun je bij mij terecht

Mevrouw Den Drijver, Afdelingsleider onderbouw

Q&A mevrouw Den Drijver

Hoe spreken leerlingen jou aan?

Met mevrouw Den Drijver.

Wat is jouw functie?
Afdelingsleider vwo 1, 2, 3 en TTO.
Stel jezelf voor in één, creatieve zin
Ik ben een energiek, sportief persoon die houdt van gezelligheid, (nieuwe) uitdagingen en het erg leuk vindt om pubers te zien opgroeien tot jongvolwassenen.
Wat vind jij het leukste aan het Da Vinci College?
Het leukste aan het Da Vinci College vind ik de sfeer en de manier waarop we hier met elkaar omgaan. De docenten zijn betrokken, proberen het beste uit de leerlingen te halen en ze een leuke schooltijd te geven.
Wat wil jij betekenen voor de nieuwe brugklassers?
De overstap van de basisschool naar de middelbare school is groot. Ik wil er samen met de docenten voor zorgen dat leerlingen snel hun draai vinden en zich veilig voelen voor een zo goed mogelijke ontwikkeling. Ze mogen zijn zoals ze zijn bij ons op school.
Hoe ervaren leerlingen de allereerste schoolweken op het Da Vinci College?
Het is voor de meeste leerlingen spannend om te starten op het Da Vinci College. Daarom maken we veel tijd vrij om elkaar en de school te leren kennen. Dit doen we door met de klas leuke activiteiten en opdrachten uit te voeren. Hierbij spelen de mentoren en de hulpmentoren een belangrijke rol. De mentor is een speciale docent die je net iets beter leert kennen en je helpt als dat nodig is. De hulpmentoren zijn leerlingen uit de bovenbouw die onze nieuwste leerlingen helpen hun weg te vinden op het Da Vinci College.
Wat wil jij leerlingen/ ouders meegeven over het voortgezet onderwijs of over het Da Vinci College?
Het Da Vinci College is een geweldige school waar men echt oog heeft voor alle leerlingen. We kijken niet naar wat er niet mogelijk is maar vooral naar wat wel kan en werkt. Door onze talentgebieden kunnen leerlingen ervaringen opdoen en ontdekken waar hun talenten liggen. We geven leerlingen niet alleen een diploma mee maar ook een goede voorbereiding op hun verdere ontwikkeling en een fijne herinnering aan het Da Vinci College.

Heb je een vraag?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.