School voor mavo/havo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Een ander soort PWS

25
oktober
2019

PWS oftewel het profielwerkstuk dat leerlingen in het eindexamenjaar moeten maken. Vaak is het een onderzoek maar Melodi, Perre en Yara besloten tot geheel iets anders. Zij gaan het in theatervorm doen. Ze onderzoeken of ze op basis van een bestaand lied een theaterstuk kunnen produceren waarin ze een maatschappelijk probleem behandelen.
Ze hebben het niet alleen geschreven, maar gaan het ook daadwerkelijk opvoeren. Niet zomaar ergens, maar in het eigen schooltheater. Samen met een groep van 11 (oud) leerlingen zijn ze hard aan het repeteren om een mooie voorstelling neer te zetten op 7 december.

Het stuk gaat over tiener Noah die in een auto-ongeluk zijn zusje verliest, hierna staat zijn leven op z'n kop. Noah krijgt last van depressieve gevoelens en een zwaar schuldgevoel. Dat beïnvloedt niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van iedereen om hem heen. Niet iedereen gaat hier even goed mee om; dit resulteert in ruzie, eenzaamheid en verdriet. Is het mogelijk om door te gaan met je leven als je gebroken bent?

Op 7 december speelt de cast deze voorstelling in het theater van het Da Vinci college in Purmerend. De voorstellingen vinden plaats om 14:00 en 19:00. Tickets kosten 4 euro per stuk.

Tickets zijn hier te koop