School voor mavo/havo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Masechaba: voor het goede doel!

17
maart
2022
Als school organiseren we regelmatig iets voor goede doelen. Het zit een beetje in ons DNA en het is een jarenlange traditie. Vanavond hadden we een actie voor Masechaba, een weeshuis in Zuid Afrika voor aids wezen. Bert Koopman uit Purmerend ondersteunt dit weeshuis met zijn stichting en elk jaar dragen wij ons steentje bij.
Alle klassen presenteerde hun opbrengsten van kleine projectjes van verschillende vakken. In het theater werd er gezongen, tijdens de muziekles hadden ze twee liedjes en een klap/drum act ingestudeerd. Bij Nederlands hadden ze elfjes (soort gedicht) gemaakt, bij de kunstvakken paar mooie tekeningen en bij Lo een leuk dansje. Voor Levo werden podcasts gemaakt en was bureau antidiscriminatie langs geweest die gastlessen hadden verzorgd.
Daarnaast namen alle leerlingen paar hapjes mee die op deze avond werden verkocht voor het goede doel. Mooie opbrengst van 1160 euro waar ze in Masechaba denk ik heel blij mee zijn. De leerlingen van BSM waren de helpende handjes, volgend jaar mogen zij zelf een goed doel uitzoeken en zich daarvoor inzetten. Ze mochten nu alvast warmlopen.
Masechaba: voor het goede doel!