School voor mavo/havo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Nieuw: Het Technasium!

19
november
2020

Vanaf aankomend schooljaar krijgt het Da Vinci College een Technasiumafdeling. Alle brugklassers krijgen dan het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Tijdens dit vak werk je in kleine groepen aan projecten. Samen met je groepje ga je een probleem van een bedrijf onderzoeken en daar een oplossing voor bedenken. 

De brugklassers van nu krijgen alvast een voorproefje van het Technasium. Zij bouwen van mee aan Technasiumwerkplaats! Ze onderzoeken wat er allemaal in de werkplaats moet komen, ze leren om op schaal te werken en krijgen les van een architect om een maquette te bouwen.

Je krijgt toffe technische opdrachten uit de praktijk, waarin je met je hoofd en handen aan de slag gaat. Tijdens deze projecten leer je allerlei handige vaardigheden die je nodig hebt om goed je school en je vervolgopleiding te kunnen doorlopen, maar ook later in je werk. Je leert bijvoorbeeld hoe je het best onderzoek kunt doen, kan samenwerken, creatief leert denken, problemen kan oplossen, hoe je met ICT en media moet omgaan en je leert om goed te communiceren. De 21ste eeuwse vaardigheden noemen we dat. Goed voor je vervolgopleiding en latere beroep!

Aan het einde van elk schooljaar kun je kiezen om wel of niet door te gaan met het vak O&O. Kies je het vak in alle jaren van de onderbouw, dan kun je O&O ook in de bovenbouw kiezen. Uiteindelijk krijg je dan een Technasium-certificaat. 

Nieuw: Het Technasium!