School voor mavo/havo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Paarse Vrijdag

12
december
2019

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren, studenten en ook leraren door het dragen van de kleur paars op school hun steun voor genderdiversiteit en seksuele diversiteit kunnen laten zien. De dag is voor het eerst georganiseerd in 2010 en inmiddels doen er tienduizenden jongeren mee aan Paarse Vrijdag.

Iedereen mag zichzelf zijn
Op het Da Vinci College vinden wij het belangrijk dat iedereen bij ons op school zichzelf kan zijn, zowel personeel als leerlingen, ongeacht van wie je houdt of welk geslacht bij je past.

Activiteiten
Op Paarse Vrijdag zal een groep leerlingen gekleed in paars, die lid zijn van de GSA, bij de ingang staan om paarse bandjes uit te delen, nagels te lakken, de Paarse Vrijdag kranten uit te delen en de regenboog vlag te hijsen. Ook hebben deze leerlingen gastlessen gegeven in de brugklassen over dit thema. Dat zullen zij tijdens Paarse Vrijdag ook gaan doen. De leerlingen van het Da Vinci College hebben ook meegewerkt aan deze editie van de Paarse Vrijdag krant!

Da Vinci GSA
Natuurlijk is het ook belangrijk om na en voor 13 december een veilige en tolerante school te zijn met aandacht voor sekse, seksualiteit en genderdiversiteit. Daarom bestaat de Gender and Sexuality Alliance (GSA). De GSA is een groep leerlingen die elke woensdagmiddag bij elkaar komen om na te denken wat wij als school kunnen doen om gelijkheid en veiligheid voor iedereen te garanderen. Ben jij leerling en lijkt het je leuk om hier ook over mee te denken? Stuur dan een e-mail naar davincicollegegsa@gmail.comĀ of naar mevrouw Boekestijn: bksn@psg.nl.

Paarse Vrijdag