School voor mavo/havo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Mavo/havo, havo en vwo

Op het Da Vinci College kun je voor het eerste leerjaar kiezen uit verschillende richtingen:

Brugklas mavo/havo
Vanaf schooljaar 2024-2025 biedt het Da Vinci College een tweejarig brugperiode mavo/havo brugklas aan. Aankomend schooljaar zal het Da Vinci College de enige middelbare school in Purmerend zijn waar leerlingen met een mavo/havo-advies terecht kunnen. Er is hiervoor gekozen zodat leerlingen die de eventuele overstap kunnen maken naar havo 3 niet meer van school hoeven te wisselen. Daarnaast fuseren de scholen SG Antoni Gaudí (mavo) en het Da Vinci College zich in schooljaar 2026-2027 tot 1 school waardoor leerlingen tegen die tijd ook niet meer hoeven te wisselen van school als zij doorstromen naar mavo 3.

Brugklas havo/vwo (ook tweetalig te volgen)
We bieden we een driejarige brugperiode havo/vwo aan voor leerlingen met een havo en havo/vwo advies waarin je kunt laten zien waar je goed in bent. Ook als je nog niet goed weet of je havo of vwo wil doen, biedt onze havo/vwo klas een fijne oplossing. Daarnaast stimuleren wij onze havoleerlingen een stapje extra te doen zodat zij meer uitgedaagd worden en wellicht door kunnen stromen naar een hoger niveau.

We bieden een driejarige brugperiode voor havo/vwo aan zodat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door de keuze voor een havo of vwo opleiding uit te stellen naar het 3e leerjaar hebben de leerling en docenten een beter beeld welke opleiding het best passend is. Richting het einde van leerjaar 3 wordt op basis van o.a. de studieresultaten een keuze gemaakt voor de verder te volgen opleiding.

Brugklas vwo (ook tweetalig te volgen)
Leerlingen met een vwo-advies zullen instromen in de vwo brugklas. Zij zitten dus niet in een gecombineerde brugklas. Als de studieresultaten dit toelaten volgen zij een zesjarige vwo-opleiding die vervolgens leidt tot een studie aan het wetenschappelijk onderwijs (universiteit).