School voor mavo/havo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium

Leerlingenraad

Wie zijn wij?
Wij zijn de leerlingenraad van het Da Vinci College. We bestaan uit een groep enthousiaste leerlingen (uit verschillende bovenbouw klassen) die opkomen voor de belangen van alle leerlingen van onze school. Jullie willen het, wij regelen het.

Leerlingenraad

Wat doen we?
Één keer per week vergaderen we in lokaal D209. Soms zijn hier de schoolleiders of andere leraren bij, maar altijd hebben we een volle agenda. Organisatie van de ‘Valentijns actie’, organiseren van een schoolfeest, werken aan onze eigen bekendheid, bespreken van het ruimtegebrek op school… Het zijn allemaal onderwerpen die voorbijkomen. We schrijven mails naar anderen en houden gesprekken met leiders van de school, maar we houden bijvoorbeeld ook enquêtes onder de scholieren. Want jullie mening, dat is voor ons het allerbelangrijkste.

En nu?
Zijn er problemen die je graag (anoniem) onder de aandacht wil brengen? Of heb je ideeën over een leuke actie voor op school? Meld het dan bij ons, dan zullen wij kijken wat wij voor je kunnen betekenen. Mail je probleem naar ons op leerlingenraaddavinci@psg.nl en wij regelen het voor je!

Aanmelden?
Ben jij een enthousiaste scholier die graag meedenkt over de school, die creatief is, die wel van een discussie houdt en die mensen kan vertegenwoordigen en die niet alles simpelweg aanneemt?
Zou je bovendien wel eens wat willen leren over debatteren en leiding geven?
Dan beschik jij over het juiste profiel voor de leerlingenraad. Aanmelden kan aan het begin van het schooljaar.

Contact
Mailto: leerlingenraaddavinci@psg.nl
Of kom bij ons langs in lokaal D206.
En verder hangt er tegenover de ingang van school bij de loge een postbus van de leerlingenraad.